آمریكا و حمایت از تروریسم
نوشته شده توسط : breketid

سازمان منافقین با نام پیشین 'سازمان مجاهدین خلق ایران' یك گروه تروریستی است كه در سال 1344 تشكیل شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه در سال های 1364 تبدیل به یك گروه تروریستی خطرناك گردید. این سازمان در سال های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در كنار صدام قرار گرفت و حتی حمایت بسیاری از دولت های غربی و آمریكا را به همراه خود داشت. با وجود اینكه سازمان منافقین از سال 1997(1376) به دلیل ارتباط با مرگ 6 آمریكایی در فهرست سازمان‌های تروریستی وزارت امور خارجه این كشور قرار دارد اما گزارش ها حاكی از تلاش دگرباره دولتمردان این كشور برای خروج این گروه از این لیست و بهره گیری از ابزارهای آن برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران است. در این زمینه، روز جمعه 16 تیر روزنامه واشنگتن پست آمریكا در گزارشی مبسوط از تشكیل كمپینی از قانون‌گذاران برجسته و مقامات رسمی پیشین آمریكایی برای حمایت از سازمان منافقین خبر داد كه می تواند این سوال را به ذهن متبادر سازد كه با وجود قرار گفتن این گروه در لیست گروههای تروریستی، وزارت امورخارجه آمریكا چرا آن را حمایت می كند؟

به گزارش روز جمعه 16 تیر روزنامه واشنگتن پست، وكلای آمریكایی گروه تروریستی منافقین، بی‌توجه به بمب‌‌گذاری‌های خونین و ترور تعداد زیادی از مقامات و شهروندان غیرنظامی ایرانی و نیز همكاری با دیكتاتور اعدام شده عراق در زمان تهاجم به ایران در دهه 80 میلادی، با مقامات ارشد دولت باراك اوباما دیدار كرده‌اند تا آنان را برای متقاعد كردن در خروج منافقین از فهرست تروریستی وزارت امور خارجه آمریكا و خدمات ویژه به اعضای آن در كمپ نظامی عراق تحت فشار بگذارند. بر پایه این گزارش، ظاهر شدن در انظار عمومی چنین سیاست‌مداران بلندپایه‌ای چون جیمز جونزمشاور امنیت ملی پیشین دولت اوباما، رادولف جولیانی شهردار پیشین نیویورك و نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری و ادوارد رندل فرماندار پیشین پنسیلوانیا، به نمایندگی از منافقین اداره خزانه‌داری آمریكا را بر آن داشت تا درباره دریافت دست‌مزد از این گروه برای شركت در جلسات مشورتی كه می تواند ناقض قوانین ضدتروریستی آمریكا باشد به تحقیق بپردازد.در این زمینه، این عناصر برجسته در آمریكا دریافت 'هزینه‌های سفر' از گروه‌های حامی 'سازمان مجاهدین خلق' و مبالغ ۱۰ هزار تا ۴۰ هزار دلاری را برای هر سخنرانی تایید كرده‌اند. در همین حال ادوارد رندل قبول بیش از ۱۵۰ هزار دلار از 'حامیان' این سازمان را تایید كرده است.

این گزارش همچنین آشكار كرده است كه این گروهك تروریستی از سال 2008 (1387) با 'برخی نام‌های بزرگ در امنیت ملی و سیاست' آمریكا همچون 'تام ریج'وزیر پیشین امنیت داخلی، 'هاگ شلتون' رییس پیشین ستاد مشترك ارتش، 'لوییز فرییه' مدیر پیشین اف بی آی، 'بیل ریچارسون' فرستاده پیشین به سازمان ملل، 'مایكل موكازی' دادستان كل پیشین، 'نیوت گینگریچ' رییس پیشین مجلس نمایندگان و نامزد پیشین ریاست جمهوری از حزب جمهوری‌خواه و نیز 'میشل ریس' عضو ارشد پیشین وزارت امور خارجه كه هم اكنون یكی از بالاترین مشاوران 'میت رامنی' نامزد كنونی جمهوری‌خواه ریاست جمهوری در آمریكا، ارتباط داشته است.

** منافقین و حمایت گرایی آمریكایی

--------------------------------------

حمایت آمریكا از گروه های تروریستی موضوعی است كه قدمت آن به دهه های گذشته و به ویژه دوران جنگ سرد بازمی گردد و سربرآورده از شرایط جدید نبوده است. در دوران جنگ سرد و با حمله اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان و تصرف این كشور در سال1979، آمریكایی ها كه رقابتی گسترده با شوروی داشتند تلاش كردند تا با بهره گیری از گروه های تروریستی – در آن زمان گروههای آزادیخواه خوانده می شد- و كمك به آنها در مقابل شوروی بایستند كه این سیاست پس از خروج روس ها از افغانستان در سال 1989 (1368) به اتمام رسید و بعدها این گروه ها در نماد گروه تروریستی القاعده 11 سپتامبر 2001 (1380) را رقم زد. در این قالب، شاید بسیاری از كارشناسان جنگ سرد در آمریكا بر سر كمك به این گروهها در افغانستان اتفاق نظر داشتند اما در پس این حمایت گرایی، نكته ای بسیار ظریف قرار دارد و آن هم نهفته در حمایت گسترده از چنین گروههایی با ماهیت مسلحانه است. براین اساس می توان سازمان منافقین را نیز در چنین چارچوبی قرار داد، سازمانی كه برای سال های متمادی ماهیت تقابل جویانه همراه با جنگ مسلحانه در برابر روندهای مردمی در ایران و عراق اتخاذ كرده بود و حال امروز با دستاویز قرار دادن خروج از مبارزات مسلحانه و ایجاد اجماع در درون نخبگان آمریكایی جهت خروج از لیست گروه های تروریستی تلاش می كند تا در درون چارچوب سیاستگذاری دولت آمریكا جایگاه خود را پیدا كند و در پس این حمایت گرایی، این گروه تروریستی می تواند به سمت الگوهای مداخله و منازعه در خود كشور آمریكا حركت كند.

در نهایت به نظر می رسد كه حمایت گرایی آمریكا و نخبگان سیاسی- امنیتی این كشور از سازمان های تروریستی نظیر سازمان منافقین همانطور كه در دوران جنگ سرد برآیندی همانند یازدهم سپتامبر و طالبان را به همراه داشت، می تواند برآیندی شدیدتر و گسترده تر به همراه داشته باشد.

تحقیق**2040**1358





:: برچسب‌ها: درختان , عکاسی ,
:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: